Tort Nesquik

de deliciousflavours in Torturi, 7 Sep 2012 | 13545 vizualizari

 

Acest tort delicios de ciocolatos l-am vazut cu ceva timp in urma la Mirela si n-a durat mult pana l-am incercat si eu. Prima data din pacate nu am reusit sa-l fotografiez si cu atat mai putin sa-l si postez deoarece a fost facut pentru niste musafiri. Intr-o sambata am refacut tortuletul, iar Duminica seara deja au inceput intrebarile de genul: “cand mai faci?” A se intelege prin asta ca nu a mai ramas nici macar o feliuta, cat sa duc luni la birou…De data aceasta am facut alte blaturi, deoarece mie nu prea imi plac blaturile numai din albusuri, au o consistenta mai gumoasa parca. Voi puteti sa incercati reteta originala sau varianta mea, cum doriti voi, dar neaparat sa incercati! :) Weekend placut, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 3X 3 oua mici
  • 3X 3 linguri zahar
  • 3X 3 linguri faina
  • 3X 1 lingura cacao
  • 3X 60 gr unt/margarina
  • 3X 1 lingurita praf de copt
  • 3X 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 3+1/2 linguri zahar
  • 3+1/2 linguri faina
  • 340 ml lapte
  • 70 gr Nesquik
  • 85 gr unt/margarina moale
  • 85 gr zahar praf

Mai avem nevoie de:

  • 350 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.

Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.

Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ALIGIULIA 1

08.10.2013, 21:56

scuze dar nu inteleg....3x3 oua adica 9 oua? si 3x60gr unt,adica 180gr.....lamureste-ma!!!! multumesc

babi5 1

09.10.2013, 17:08

susu 1

07.01.2014, 15:20

vrem o lamurire asupra cantitatilor, s-a mai pus intrebarea, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos