Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Acest tort delicios de ciocolatos l-am vazut cu ceva timp in urma la Mirela si n-a durat mult pana l-am incercat si eu. Prima data din pacate nu am reusit sa-l fotografiez si cu atat mai putin sa-l si postez deoarece a fost facut pentru niste musafiri. Intr-o sambata am refacut tortuletul, iar Duminica seara deja au inceput intrebarile de genul: “cand mai faci?” A se intelege prin asta ca nu a mai ramas nici macar o feliuta, cat sa duc luni la birou…De data aceasta am facut alte blaturi, deoarece mie nu prea imi plac blaturile numai din albusuri, au o consistenta mai gumoasa parca. Voi puteti sa incercati reteta originala sau varianta mea, cum doriti voi, dar neaparat sa incercati! :) Weekend placut, pupici!
Mai avem nevoie de:
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.
Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.
Pofta buna!
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult